Kosten van uw letselschadeadvocaat

Een intakegesprek is kosteloos.

De kosten die u maakt om schadevergoeding vast te stellen en te verhalen op de aansprakelijke partij zijn onderdeel van uw schadevergoeding vanaf het moment dat de aansprakelijkheid is erkend.

Als aansprakelijkheid is erkend, kost het u niets of bijna niets om de beste hulp te krijgen.

Als de aansprakelijkheid niet wordt erkend, komen de kosten van onze dienstverlening in principe voor uw eigen rekening. We kijken dan of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp van de overheid.

Toevoeging is rechtshulp die door de overheid is gesubsidieerd. U komt voor een toevoeging in aanmerking als u voldoet aan de voorwaarden die de overheid daarvoor heeft gesteld. De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt of u recht hebt op toevoeging. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw verzamelinkomen. Ook de hoogte van uw vermogen speelt mee.

Meer informatie over gesubsidieerde rechtshulp vindt u op: www.rechtsbijstand.nl en www.juridischloket.nl/hoe-we-werken/advocaat-nodig/

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij kennen de verzekeringsproducten en denken graag met u mee.

Uurtarief

Onze dienstverlening is in principe op basis van een uurtarief. Over dit bedrag rekenen we géén kantoorkosten. Wel kunnen kosten zoals medische advieskosten, reiskosten en griffierechten worden doorberekend, voor zover deze niet te verhalen zijn op de aansprakelijke partij. Andere afspraken zijn mogelijk.

In veel gevallen kunnen wij een goede inschatting maken van uw kans op schadevergoeding. Als we dit moeilijk kunnen beoordelen, werken we met een laag tarief als basis en een hoger tarief bij succes. Ook kan een eenmalig bedrag worden afgesproken.

Wij kunnen u bijstaan op basis van een resultaatgerelateerd uurtarief als uw zaak daarvoor geschikt is. Dit is een gematigde vorm van ‘no cure no pay’ die voor advocaten is toegestaan. Wij leggen u graag uit wanneer dit te overwegen is.